Städning

Städa med bikarbonat

Bikarbonat bleker och tar bort fläckar

Trött på myror i köket, eller oroar du dig kanske för allt farligt som kan finnas på tomaterna? Med en burk bikarbonat i köksskåpet så blir du av både med myror och farliga besprutningsmedelsrester på grönsakerna. Idag kan man köpa långa manualer eller böcker som pekar ut precis hur man kan hålla sitt hem hygieniskt och sin mat ren med detta smarta och naturliga medel. Med tanke på detta så kan vi knappast få in alla användningsområden på en enkel sida, men här följer några smarta tips för hur du kan dra nytta av bikarbonatet förutom för bakning och för skönhet…

Rent i hemmet

Kan det verkligen stämma att man med bikarbonat kan hålla spolbilen borta? Tja, det här tycks vara fallet för de som ser till att hälla varmt vatten med några matskedar bikarbonat i avloppet en gång per vecka får mindre problem med stopp och fettansamlingar. Det här är alltså ett bra sätt att förebygga problem på. Sedan så ska man komma ihåg att bikarbonatet inte kan fräta sönder större objekt och saker som hår så man måste alltid se till att använda sig av lämpliga filter och galler för att undvika att få det här i avloppet.

Man kan göra rent i hemmet med bikarbonat och vatten och ibland med hjälp av lite vinäger. Behandla stekpannor, diskbänken, skåp, fläckade ytor och mer på detta vis för att behålla ett rent och snyggt hem. Vad som än har blivit smutsigt eller fläckat kan behandlas med bikarbonatpulvret. Det är bara att ta reda på om man ska göra en smet och lägga på eller om det räcker med en varm vattenlösning för önskad effekt.

Ren frukt

Innan du biter i ett äpple nästa gång så ska du första skölja det som vanligt men med lite bikarbonatpulver på händerna. Det här kommer att få bort de rester av pesticider som kan finnas på frukten. Dessutom så kan du se till att det luktar gott i kylen där du förvarar frukten genom att ställa i en skål med bikarbonat. Det här fungerar även i frys då man får problem med dålig lukt som vanlig städning inte rår på.

Myror tycker inte om bikarbonat

Myror i köket är inte trevligt men det är faktiskt inte så svårt att bli av med dessa små kryp utan att blanda in farlig besprutning. Om du lägger bikarbonat längsmed de vägar som myrorna använder för att komma in i köket så kommer detta att leda till att de inte längre är intresserade av att hälsa på. Det här är enkelt och smart, och du behöver inte oroa dig för barn som kryper eller leker på golvet då bikarbonatet inte är farligt för dem.