Skönhetsprodukt

Bikarbonat som skönhetsprodukt

Bikarbonat bleker tänder

Med en burk bikarbonat så kan man spara stora pengar som man hade lagt på hudvård och hårvård. Bikarbonatet kan nämligen bleka tänder, få bukt med pormaskar och hjälpa till med nagelband som är trasiga och fula. Det man inte får med bikarbonatet är förstås den där härliga känslan och doften som man har på salonger för skönhetsvård, men resultaten blir ofta minst lika professionella så det kan vara väl värt att lära sig lite mer om bikarbonat som skönhetsprodukt.

Vackrare tänder med bikarbonat

Alla vill vi ha ett vitt leende men för de flesta så kommer tändernas nyans istället att anta en gulaktig ton som inte alltid känns så kul att visa upp. Nu kan man förstås bleka tänderna genom att köpa ett hemma kit för blekning, eller genom att gå till en skönhetssalong eller tandläkare. Eller så kan man blanda egen tandblekning med bikarbonat som en av huvudingredienserna. Det finns faktiskt de som helt skippar tandkrämen och som istället borstar med bikarbonatet med samma fina resultat. Sanningen är den att bikarbonat har använts som tandkräm förr i tiden, salt är ett annat ämne som också använts för att rengöra våra tänder.

Vackrare hår

Trenden som kallas för “no poo” går ut på att man inte använder sig av schampo för att på så vis återställa hårbottnens balans och få ett vackrare hår. Om man vill testa denna metod så kan man alltid ta till med bikarbonat för att ändå få en ren och skön känsla. Man behöver bara ta torrt bikarbonatpulver och applicera i hårbotten. Sedan kammar man ut detta varpå man får en ren känsla i håret. Det kan låta hur tokigt som helst men den som testar blir överraskad av hur effektiv den här hårrengöringsmetoden är.

Vacker hud

För att få bort fula pormaskar så kan man använda sig av destillerat vatten som man blandar bikarbonatpulver i. Sedan så kokar man upp detta och så ser man till att ångan hamnar i ansiktet genom att luta sig över vätskan med en handduk över huvudet. Det här är ett effektivt sätt att få bort pormaskar på så man kan enkelt ordna med professionell hudvård hemma i badrummet så länge som man har en bikarbonatburk på kökshyllan.

Vackra nagelband

Låt oss inte glömma bort nagelbanden. När nagelbanden är nariga och fula så kan man behandla dem med en pasta som består av vatten och bikarbonatpulver. Man gnuggar in detta i nagelbanden som sedan blir mjukare och dessutom ser mycket finare ut. Ett billigt sätt att ta hand om nagelbanden på!

Mot svettlukt

Man kan till och med göra sin egen deodorant där bikarbonatet kommer att motverka svettlukt på ett naturligt och hälsosamt sätt. På så vis så slipper man deodoranter med metaller och andra kemiska ämnen som absolut inte är bra för kroppen. Det går också att köpa färdiga varianter med bikarbonat på hälsoapotek och det är smidigt om man inte själv vill stå och blanda vid köksbänken.